La 9a edició del festival de curtmetrages sobre salut mental PSICURT obre inscripcions

La convocatòria del certamen, que tindrà lloc del 10 al 13 d’octubre a Reus I Tarragona, romandrà oberta fins al 30 de juny

Cartell de la 9a edició del festival Psicurt // Foto: Ajuntament de Reus
La 9a edició del festival de curtmetratges sobre salut mental Psicurt, impulsat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, ha obert les inscripcions amb una convocatòria oberta fins al 30 de juny. El certamen, que tindrà lloc del 10 al 13 d’octubre a Tarragona i Reus, compta amb el suport dels ajuntaments d’aquestes dues localitats.

El Psicurt ofereix una plataforma única per explorar les narratives audiovisuals que aborden temes relacionats amb la salut mental. Les dues categories principals, Ficció i Documental, ofereixen premis generosos als guanyadors, amb reconeixements que van des dels 400 fins als 1.200 euros. Això proporciona un incentiu significatiu per als creadors per explorar de manera creativa els matisos de la salut mental en el format curtmetratge. A més, el premi del públic dóna a l’audiència la possibilitat de participar activament en la selecció dels seus favorits i, alhora, premiar el talent emergent.

Un element distintiu d’aquest festival és la inclusió d’una categoria educativa, Educurt, dirigida a estudiants d’Educació Secundària, Batxillerat i cicles formatius. Amb premis de 600 i 300 euros, aquesta secció ofereix una oportunitat única als joves cineastes per expressar les seves idees i perspectives sobre la salut mental.

La diversitat lingüística també és valorada, ja que les pel·lícules poden ser en qualsevol de les llengües oficials de l’Estat espanyol, tot i que es requereixen subtítols en català o castellà per a aquelles en altres idiomes. Això no només enriqueix la experiència cultural, sinó que també amplia l’accessibilitat de les obres a una audiència més àmplia.

A més dels aspectes competitius, Psicurt aspira a ser una plataforma de sensibilització i educació, acostant els conceptes de prevenció, promoció i intervenció en la salut mental a la comunitat a través del cinema. Aquesta missió reflecteix un compromís profund amb el benestar social i la consciència pública, mentre també contribueix a posicionar Tarragona i Reus com a centres culturals vius i dinàmics.

En resum, Psicurt no només és un festival de cinema, sinó una iniciativa multidisciplinària que fusiona art, salut, cultura i educació per promoure un diàleg enriquidor sobre la salut mental a través del poder de la narrativa audiovisual.

EL PERIÓDICO DE LA PSICOLOGÍA – www.elperiodicodelapsicologia.info – info@elperiodicodelapsicologia
Teléfono: +34 675763503

Deja un comentario