El Parc del Tibidabo convida a les persones amb discapacitat a la jornada solidaria «Estiu Sense Barreres»

El Parc del Tibidabo convida a les persones amb discapacitat a la jornada solidària ‘Estiu Sense Barreres’
L’esdeveniment tindrà lloc el dijous 5 de juny, en una jornada especial dedicada a promoure la inclusió i l’accessibilitat en una jornada gratuïta

Parc d’atraccions del Tibidabo // Foto: Ajuntament de Barcelona
El Parc d’Atraccions Tibidabo acollirà la jornada solidària ‘Estiu Sense Barreres’ dedicada a promoure la inclusió i l’accessibilitat, convidant persones amb discapacitat i els seus acompanyants a gaudir d’un dia d’entrada gratuïta i activitats divertides el dijous 5 de juny, de les 9:00 del matí a les 5:00 de la tarda. Aquesta iniciativa anual s’alinea amb el compromís continu del Tibidabo amb l’acció social i el foment de la inclusió de diversos grups dins de la comunitat.

L’esdeveniment pretén proporcionar un dia d’oci i gaudi per a persones amb discapacitat, alhora que fomenta la seva autonomia personal i social. Els visitants tindran l’oportunitat d’experimentar les diverses atraccions del parc, incloent-hi atraccions emocionants, atraccions per a tota la família i espectacles interactius.

La jornada està preparada per fer que els seus espais i atraccions siguin accessibles a tots els visitants, independentment de les seves capacitats. Per això, el parc ha implementat diverses mesures per garantir que les persones amb discapacitat puguin gaudir plenament de la seva visita.

Mesures d’accessibilitat del Parc
Aquestes mesures inclouen una guia accessible completa amb pictogrames que descriuen les característiques de cada atracció, permetent a les famílies i educadors planificar la seva visita amb antelació.
Un plànol d’accessibilitat del parc que destaca tots els serveis disponibles, incloent-hi la durada de les atraccions, els possibles desencadenants sensorials i l’accessibilitat en cadira de rodes.
Més de la meitat de les atraccions del parc estan completament adaptades per a persones amb mobilitat reduïda, incloent-hi la roda panoràmica Giradabo i l’atracció Embruixabruixes amb vagons adaptats.
Espais sensorials com les zones a l’aire lliure, com la Zona Panoràmica, compten amb panells en Braille que indiquen els elements arquitectònics i espais més emblemàtics de la ciutat.
El Museu d’Autòmats alberga el Tretze-Dotze, un autòmat de fusta interactiu dissenyat especialment per a persones amb discapacitat. Els visitants poden operar l’autòmat amb una manivela, fent que els seus braços i cames es moguin.

Com fer reserves i arribar-hi
Per assegurar una plaça gratuïta per a l’esdeveniment, cal omplir un formulari en línia. Les escoles o associacions de persones amb discapacitat, han d’indicar el nom del grup i la data de visita desitjada al camp “Descripció”. A més, han d’indicar el nombre total d’assistents, incloses les persones amb discapacitat i els seus acompanyants.

Per facilitar el transport, Tibidabo oferirà el servei TibiBus des de la Plaça Kennedy i la Cuca de Llum, així com el Funicular del Tibidabo des de la Plaça Doctor Andreu. Ambdues opcions de transport s’inclouen amb la reserva.

www.tibidabo.cat
Reservas

EL PERIÓDICO DE LA PSICOLOGÍA – www.elperiodicodelapsicologia.info – info@elperiodicodelapsicologia.info
Teléfono: +34 675763503

Deja un comentario